English Russian French Italian German Turkish Greek Romanian Hebrew Arabic Chinese
Начало Често задавани въпроси

Често задавани въпроси

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. PDFПечатЕ-поща

Често задавани въпроси


  • Как върви цената на апартаментите на квадрат?

Ценовият диапазон от цена на кв.м. се измества по-малко и като цена се налага цена на самото жилище. Ако трябва да се определи каква е реалната цена  се вземат под внимание редица фактори, като:

-         за старото строителство

Подобрения в имота /сменена дограма, подновени подови настилки, WC и баня, изолации и др. /. Съответно при извършени подобрения в жилище старо строителство цената му е по-висока от жилище, което се нуждае от ремонт.

-         за новото строителство

Новото строителство варира според местоположението на имота, от и дали то се продава в така нареченият – “етап зелено”, което означава недовършено строителство, или сградата е завършена и актувана с АКТ 16 /с право на ползване/ от 380-650 евро/кв.м. Като това не са закономерни граници на цените, като при всяка стока, така и при пазара на недвижими имоти има НС жилища на много по-високи цени /800-900 евро/кв.м./.

  • Колко е цената на дка земеделска земя?

Както при всички недвижими имоти, стоки, които са необходими в ежедневието , така и при земеделските земи няма фиксирана цена за декар. Ценовият диапазон, особено при земеделските земи е вариращ.

Цената при тях се сформира по няколко критерия, а именно :

-         Категория на земята,

-         Обработва ли се земята от арендатор, и не на последно място

-         Колко близо е до населеното място.

Колкото повече една земеделска земя отговаря на горепосочените показания, толкова по-висока е нейната цена.

Можем като ориентир да посочим ценови диапазон от 350-600 лв./дка на добри парцели , което не означава, че не могат да бъдат извършвани сделки на по-високи или по-ниски нива в цените.

В работата с недвижими имоти няма фиксирани цени на който и да е било обект.

  • За какво ми е нужен брокер ?

До скоро в България много хора нямаха културата да използват услугите на агенциите за недвижими имоти. Смятаха, че могат да се справят без тях за покупка или продажба на имот за собствена полза.

След като станаха публични голяма част от измамите с имоти все повече хора започнаха да се обръщат към Агенции за недвижими имоти.

Един добре обучен и опитен брокер може да бъде много полезен на своя клиент – независимо дали става въпрос за покупка или за продажба.

Брокерът дава точна преценка за цена на недвижим имот и се стреми към постигане на тази цена за своя клиент.

Работата на брокера не се състои само в огледи с клиенти и постигане на желаната цена- той е полезен и в изготвянето на документи , той е до своя клиент от началото до изповядване на сделката, с цел да не бъде заблудена никоя от страните по сделката.

  • Защо се заплаща комисионна?

Комисионната е заплащането на брокера за свършената от него работа- от началото до края на една сделка. Работата на брокера или агента на недвижими имоти е комплексна- изискват се сериозни познания по маркетинг- познаване на пазара на недвижими имоти и следене на промените му, търговски умения, дипломатичност, юридическа компетентност, познания в областта на строителството.

Както всички хора, които ходят на работа не само за да не бездействат, но и за да получават заплащане за труда си, така и агентът на недвижими имоти следва да получи заплащане на труда си. В края на успешна сделка брокерът на недвижими имоти получава комисионна /неговата работна заплата/.

Много хора все още задават въпроса – Защо трябва да плащаме комисионна? - отговорът е, че комисионната е възнаграждението на брокера за това, че си е свършил добре работата, че е спестил на своя клиент дълго разхождане по съответните инстанции, време, пари и нерви. Друг момент е и сигурността на сделката- нейната юридическа чистота – за която гарантира истинския брокер- проверка за тежести на имота, за ипотека върху имота….

И ако все още дадени клиенти  задават въпроса- Ще има ли комисионна ? - това е знак, че не са се сблъсквали с трудностите, които възникват или биха възникнали, когато нямате професионалист по недвижими имоти до себе си в процеса на търсене или предлагане на имот.

ТОП ОФЕРТА

Бизнес имоти

Лукс имоти

Заменя имот

Проекти

Карта на сайта

Селски къщи

Експертът съветва

Експертът съветва

Абонамент

Ако искате да сте сигурни, че първи ще получите най-новите публикации от рубриката „Експертът съветва“ можете да се абонирате, като въведете името и имейл адреса си, и натиснете бутона „Абонирай ме“.

Наш партньор


Член на НСНИ

Facebook

Оферти

 

Новини

 


Гласувай за мен в BGTop100.com