English Russian French Italian German Turkish Greek Romanian Hebrew Arabic Chinese
Начало Експертът съветва Оживление на пазара на земеделска земя през март

Оживление на пазара на земеделска земя през март

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. PDFПечатЕ-поща


26 март 2012

След слабите първи два месеца за пазара на земеделска земя, с оглед счетоводните приключвания и лошото време, през март се наблюдава оживление, сподели през Profit.bg Борислав Петков, председател на УС на БАСЗЗ.

“Търговията е изключително стабилна, сподели Петков, като поясни, че един пазар е стабилен, когато в рамките на 1-3 дни можеш да намериш най-добрата цена за продажбата на своя дълготраен актив – земята.

Хасково и Видин, както и Ямбол, Разград и Ст. Загора са най-атрактивните райони от началото на година. Мнението на председателят на асоциацията е, че наводнението в с. Бисер не може да окаже влияние на пазарът на земя в региона.

Отчетеният ръст през 2011 г. е в размките на предвидените в началото на изминалата година 10-13%, като има и единични райони, където повишението е от 15 до 25 на сто.

По неокончателни данни от Агенцията за вписвания през изминалата година обект на покупко-продажби са 1.185 млн. дка, в общо 126 000 сделки.

Общо 45-50% от сделките през 2011 г. са на вторичен пазар, каза още Петков, като допълни, че през настоящата година процентът ще нарасне до 65-70 на сто.

Ръстът при рентите от началото на годината е осезателен, като в районите около Добруджа вече има отчетени нива, близки на тези в „Житницата на България“.

Източник: profit.bg

ТОП ОФЕРТА

Бизнес имоти

Лукс имоти

Заменя имот

Проекти

Карта на сайта

Експертът съветва

Експертът съветва

Абонамент

Ако искате да сте сигурни, че първи ще получите най-новите публикации от рубриката „Експертът съветва“ можете да се абонирате, като въведете името и имейл адреса си, и натиснете бутона „Абонирай ме“.

Наш партньор


Член на НСНИ

Facebook

Оферти

 

Новини

 


Гласувай за мен в BGTop100.com