English Russian French Italian German Turkish Greek Romanian Hebrew Arabic Chinese
Начало Експертът съветва Цените на жилищата замръзнаха на дъното

Цените на жилищата замръзнаха на дъното

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. PDFПечатЕ-поща

Цените на жилищата замръзнаха на дъното


В продължение на три години основната тема, която се дискутираше по конференции и семинари посветени на пазара на недвижими имоти, беше дали е достигнато дъното. През последните месеци според много анализатори пазарът вече е достигнал най-ниските си нива и през последните месеци не се наблюдава съществена промяна. Доказателство за това, че пазарът „замръзна” са и публикуваните днес данни на Националния статистически институт (НСИ). Според тях през първото тримесечие на тази година цените на жилищата са се понижили с 0.4% спрямо последните три месеца на 2011-а. Съпоставяйки данните през първото тримесечие на 2012-а със същия период на миналата година понижението е 4.3%.

За периода януари-март най-много от стойността си са загубили жилищата във Враца – 4.4%. Следват Видин и Ловеч, където поевтиняването е съответно 3.2% и 3.1%. Средната пазарна цена на квадратен метър жилищна площ, според НСИ, е 883.85 лв. Най-скъпо остава в столицата - 1465.33 лв./кв. А на втора и трета позиция са Варна – 1439.00 лв./кв. м, и Бургас – 1158.83 лв./кв. м.

Автор: Милена Богданова

Източник: fakti.bg

ТОП ОФЕРТА

Бизнес имоти

Лукс имоти

Заменя имот

Проекти

Карта на сайта

Експертът съветва

Експертът съветва

Абонамент

Ако искате да сте сигурни, че първи ще получите най-новите публикации от рубриката „Експертът съветва“ можете да се абонирате, като въведете името и имейл адреса си, и натиснете бутона „Абонирай ме“.

Наш партньор


Член на НСНИ

Facebook

Оферти

 

Новини

 


Гласувай за мен в BGTop100.com