English Russian French Italian German Turkish Greek Romanian Hebrew Arabic Chinese
Начало Експертът съветва Как да защитите земята си от отнемане на ползването и

Как да защитите земята си от отнемане на ползването и

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. PDFПечатЕ-поща


Парламентът  реши, земеделските земи, които не се обработват, да бъдат разпределяни административно на различни ползватели или арендатори. Решението е прието на първо четене, но промените в Закона за собствеността на земеделските земи са почти сигурни.

Какво всъщност ще се случи.

Малко пояснения, за хората които не са се занимавали с арендни договори и даване на земи под наем. В местните поземлени комисии има достъп до централизиран картен софтуер, където се  отразяват видовете ползвания или заявяване на субсидии. Ако не сте дали земята си под аренда, или не сте я заявили че е дадена под наем, или не сте заявили как я ползвате, то на картата тя е бяло петно.

Точно тези бели петна ще разпределят административно.  В масивите, които се обработват от арендаторите има парцели с много собственици, които са си взели документите за собственост, и с това е приключило тяхното занимание и грижа за имота.

Арендаторите обработват целия масив, но за част от земята нямат сключени никакви договори. Последната година това е сериозен проблем при изплащането на субсидии. Това е и причината да лобират мощно за приемането на закон, който по административен ред да ги направи законни ползватели и да реши проблема с изплащането на субсидиите.

Какво може да направи всеки собственик, ако се притеснява че ще му бъде отнето ползването на собствеността върху земеделските му земи. Може да отиде на място и да заяви как ще ползва имотите си, или да сключи договор за наем или аренда.Тези действия могат да бъдат предприети от всеки един от съсобствениците за целия имот.

Носете си скиците които са ви дадени от поземлената комисия, заедно с решението за възстановяване на собствеността.

Ако има влязла в сила кадастрална карта, извадете си нови скици от службата по кадастър.

Ако предприемете тези действия, ползването на имота ви няма да бъде отнето. Имате достатъчно време да се погрижите за земята си по най добрия за вас начин. Не оставяйте някой друг да решава вместо вас.

Автор- Ангел Ангелов

Източник-  sobstvenik.bg

ТОП ОФЕРТА

Бизнес имоти

Лукс имоти

Заменя имот

Проекти

Карта на сайта

Експертът съветва

Експертът съветва

Абонамент

Ако искате да сте сигурни, че първи ще получите най-новите публикации от рубриката „Експертът съветва“ можете да се абонирате, като въведете името и имейл адреса си, и натиснете бутона „Абонирай ме“.

Наш партньор


Член на НСНИ

Facebook

Оферти

 

Новини

 


Гласувай за мен в BGTop100.com