English Russian French Italian German Turkish Greek Romanian Hebrew Arabic Chinese
Начало Експертът съветва България отстъпва до шесто място в света по спад на цените на жилищата

България отстъпва до шесто място в света по спад на цените на жилищата

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. PDFПечатЕ-поща

Ирландия за поредно тримесечие остава първа по спад на цените на жилищата, а Индия - по ръст

През първото тримесечие на годината България отстъпва с още една позиция до шесто място в света по спад на цените на жилищата в класацията на Global Property Guide.

През първите три месеца на годината жилищата у нас са поевтинели с още 6,21% на годишна база. За сравнение през последните три месеца на 2011 г. беше отчетен годишен спад на жилищните цени от близо 9 на сто, което тогава ни нареди на пето място в света.

В сравнение с последното тримесечие на миналата година през първите три месеца на годината цените на жилищата у нас са паднали с 1,5%.

Ирландия запазва първата позиция в класацията на изданието. Цените на жилищата в страната са паднали с 18,95% на годишна база през първото тримесечие, след като през последните три месеца на миналата година отбелязаха понижение от 18,08%.

Ирландия води и по спад в цените на жилищата на тримесечна база. През първите три месеца на годината спрямо последните три ма 2011 г. е отчетено понижение от 5,19%.

Второто място в класацията се заема от гръцката столица Атина с регистриран годишен спад на цените на жилищата от 11,68%. На трета позиция пада полската столица Варшава с регистрирано годишно понижение на цените от 10,94%.

Четвъртата и петата позиция са за Португалия и Испания, а след нас се нареждат Холандия, Австралия, Словакия и Южна Африка.

Индия остава първенец по годишен темп на поскъпване на жилищата. Годишният ръст на цените в Делхи през първите три месеца на годината обаче се е забавил до 24,4%, след като през последните три месеца беше над 25 на сто.

В периода януари-март цените на жилищата в Делхи дори са постигнали минимален спад от 0,07% спрямо цените от последните три месеца на миналата година.

Второто място по най-силен годишен ръст на цените на жилищата през първото тримесечие е за Сао Пауло в Бразилия, а третото – за Естония.

Първата десетка се допълва от Австрия, Филипините, Швейцария, Норвегия, Русия, Южна Корея и Исландия.

В глобален план от изданието отчитат ускоряване на спада на цените на жилищата през първото тримесечие спрямо първите три месеца на миналата година.

Регистрира се и забавяне на растежа на повечето азиатски жилищни пазари, което се дължи на предприетите от редица правителства мерки за “охлаждане”.

Източник- investor.bg

ТОП ОФЕРТА

Бизнес имоти

Лукс имоти

Заменя имот

Проекти

Карта на сайта

Експертът съветва

Експертът съветва

Абонамент

Ако искате да сте сигурни, че първи ще получите най-новите публикации от рубриката „Експертът съветва“ можете да се абонирате, като въведете името и имейл адреса си, и натиснете бутона „Абонирай ме“.

Наш партньор


Член на НСНИ

Facebook

Оферти

 

Новини

 


Гласувай за мен в BGTop100.com