English Russian French Italian German Turkish Greek Romanian Hebrew Arabic Chinese
Начало Експертът съветва Хотелите в Европа стават все по-привлекателни за инвеститорите

Хотелите в Европа стават все по-привлекателни за инвеститорите

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. PDFПечатЕ-поща

Хотелите в Европа стават все по-привлекателни за инвеститорите

Възвръщаемостта от инвестициите в хотелиерския сектор е съизмерима и в дългосрочен план даже по-висока от възвръщаемостта от инвестициите в бизнес имоти

Хотелите в Европа набират все по-голяма популярност сред инвеститорите и вече не са в позицията на алтернативен клас активи, пише онлайн изданието Property Magazine.

Според данни на консултантската компания IPD общата капиталова стойност на хотелиерския сектор в Европа към декември 2011 г възлиза на 10,2 млрд. евро.

Възвръщаемостта в бранша през 2011 г. е била 6% и макар да е малко по-ниска възвръщаемостта от инвестициите в сектора на бизнес имотите в Европа (6,6%), хотелите отчитат положителен капиталов растеж от 3% на един иначе несигурен пазар, посочва се в доклад на IPD.

От 11-те държави, проучени за изготвянето на доклада, най-силно се представя Великобритания, където възвръщаемостта в местна валута е 10,4%, докато най-слаби са резултатите на Италия с възвръщаемост от 4,9%.

На италианския пазар се наблюдава и силен капиталов спад (-10,3%), докато във Великобритания стойностите продължават да нарастват (3,7%).

Възвръщаемостта от инвестициите в хотели във Франция и Германия, двата най-големи пазара след Великобритания, е съответно 9,3% и 4,9%.

Общата 10-годишна възвръщаемост за всички хотели в Европа възлиза на 7,4% спрямо 6% за бизнес имотите. На петгодишна база възвръщаемостта при хотелите е 5,1%, а при бизнес имотите - 3,5%.

Най-високата 10-годишна възвръщаемост от всички европейски държави е във Франция (11%).

Най-силна е 5-годишната възвръщаемост във Финландия (9,1%).

Най-висока възвръщаемост на приходите се наблюдава също във Франция и Финландия (по 6,9% на 10-годишна база). Франция отчита и най-висока възвръщаемост на приходите през 2011 г. (7%).

Източник- investor.bg

ТОП ОФЕРТА

Бизнес имоти

Лукс имоти

Заменя имот

Проекти

Карта на сайта

Експертът съветва

Експертът съветва

Абонамент

Ако искате да сте сигурни, че първи ще получите най-новите публикации от рубриката „Експертът съветва“ можете да се абонирате, като въведете името и имейл адреса си, и натиснете бутона „Абонирай ме“.

Наш партньор


Член на НСНИ

Facebook

Оферти

 

Новини

 


Гласувай за мен в BGTop100.com