English Russian French Italian German Turkish Greek Romanian Hebrew Arabic Chinese
Начало Експертът съветва Основни грешки допускани при инвестиране в недвижими имоти

Основни грешки допускани при инвестиране в недвижими имоти

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. PDFПечатЕ-поща

Какво бъркат инвеститорите в недвижими имоти?


Вечният въпрос “Кое е първо – яйцето или кокошката?” може да бъде перифразиран за имотния пазар така: “Кое е първо – планът или намирането на добър имот?”, казва Марко Сантарели от Norada Real Estate Investments. 

Много хора попадат на страхотен имот, но нямат план и не знаят какво точно да правят с него. Желаещите да инвестират в имоти трябва първо да си изработят план, а след това да потърсят имот, с който да могат успешно да го приложат. 

Най-честите грешки, които хората допускат, според Марко Сантарели, са:

Не планират. Планирането, според Сантарели, е в природата на хората и се отнася за целия им живот – ние планираме бъдещето си, в кое училище ще учат децата ни, кога ще се пенсионираме и така нататък. Този принцип трябва да се спазва и във всяко бизнес начинание. Никога не си позволявайте първо да купите актив, а после да планирате какво да правите с него. 

Гонят бързо забогатяване. Мечтата за бързо забогатяване е едно от нещата, които провалят и доста способни инвеститори. Бизнесът с недвижими имоти е бавен процес. Ако поддържате стабилно темпо, ще вървите към успех. Да станеш милионер “за един ден” е нещо, което се е случвало на малцина, така че оставете мечтите и бъдете разумни. 

В САЩ добрите инвеститори правят средно между 60 000 и 100 000 на година от сделки симоти

Не работят в екип. Не мислете, че можете да се справите сами. Умните инвеститори работят заедно с професионалисти, които им помагат в различни сфери. Не е необходимо винаги да работите заедно, но има неща, за които ще ви трябва помощ от други хора – добър агент, оценител, кредитор. Най-важната част от екипа обаче е юристът. 

Не правят проучване. Преди да се впуснем в сделка, трябва да сме си “направили домашното” - да направим пълно проучване за това кое колко ще ни струва и каква може да бъде печалбата, като се отчете ситуацията на пазара в момента. 

Една от основните грешки на инвеститорите е, че не извършват цялостно и задълбочено проучване. 

Не планират изход от инвестицията. За бизнеса с имоти една стратегия не е достатъчна – трябва да имате план А, план Б, та дори и план С. 

Например – решавате да купите къща, която да продадете след 6 месеца, но ситуацията на пазара се променя и се оказва, че няма да можете да я продадете на печалба. В такъв случай можете да давате къщата под наем, докато лошите времена отминат. Ако и тогава сте на загуба, може да продадете имота на друг инвеститор, за да ограничите загубите си. Планирайте такива случаи предварително – добри инвеститори са тези, които не просто могат да уцелват удачни сделки, но и знаят как и кога да се измъкнат от неудачните. 

И накрая да напомним, че всички тези грешки биха могли да се избегнат, посредством планиране и проучване. Също така се постарайте да се образовате – четете, посещавайте семинари, интересувайте се от всичко, свързано със сектора, с две думи - станете експерти в него.

www.profit.bg

ТОП ОФЕРТА

Бизнес имоти

Лукс имоти

Заменя имот

Проекти

Карта на сайта

Експертът съветва

Експертът съветва

Абонамент

Ако искате да сте сигурни, че първи ще получите най-новите публикации от рубриката „Експертът съветва“ можете да се абонирате, като въведете името и имейл адреса си, и натиснете бутона „Абонирай ме“.

Наш партньор


Член на НСНИ

Facebook

Оферти

 

Новини

 


Гласувай за мен в BGTop100.com