English Russian French Italian German Turkish Greek Romanian Hebrew Arabic Chinese
Начало Експертът съветва За 10 EUR ставаш собственик на къща във Франция

За 10 EUR ставаш собственик на къща във Франция

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. PDFПечатЕ-поща

Френската агенция Simpatico намери нов начин за търговия с недвижими имоти – чрез лотария. Процедурата се състои в следното: към дадена къща, чиято стойност е например 100 000 EUR, има интерес. За нея се продават лотарийни билети с номинална стойност 10 EUR. В момента, в който за въпросния имот се продадат билети равни на стойността на имота (в случая 100 000 EUR), се провежда томбола и притежателят на билета става собственик на имота.

През това лято Simpatico са обявили пет обекта разположени в Южна Франция за продажба чрез лотария – от двустайни жилища в Екс ан Прованс на стойност 320 000 EUR до вила в Марсилия с цена 700 000 EUR.

Към началото на август в лотарията са взели участие близо 27 000 души. Организаторите си поставят за цел в близките месеци да привлекат още 50 000, включително и чрез откриването на представителства на компанията в различни европейски страни.

„Изхождаме от факта, че на собственика му отнема средно между 8 и 12 месеца, за да намери клиент. През това време потенциалните купувачи се опитват да получат кредит от банката, но днес близо 40% от молбите не се одобряват. Вместо да се оплакваме от кризата, се опитваме да намерим алтернативно решение”, обясняват представители на агенцията. Времето от „разиграването” на имота на лотария до тегленето на печелившия отнема между половин и една година.

Източник: fakti.bg

ТОП ОФЕРТА

Бизнес имоти

Лукс имоти

Заменя имот

Проекти

Карта на сайта

Експертът съветва

Експертът съветва

Абонамент

Ако искате да сте сигурни, че първи ще получите най-новите публикации от рубриката „Експертът съветва“ можете да се абонирате, като въведете името и имейл адреса си, и натиснете бутона „Абонирай ме“.

Наш партньор


Член на НСНИ

Facebook

Оферти

 

Новини

 


Гласувай за мен в BGTop100.com