English Russian French Italian German Turkish Greek Romanian Hebrew Arabic Chinese
Начало Експертът съветва Как по-лесно да продадем имота си

Как по-лесно да продадем имота си

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. PDFПечатЕ-поща

Как по-лесно да продадем имота си

Финансовата криза принуди банките да затегнат кранчето на ипотечните заеми, и купувачите са дефицит

Пазарът на недвижими имоти е труден за продавачите – и не само в България, но в почти целия свят. Финансовата криза принуди банките да затегнат кранчето на ипотечните заеми, и купувачите са дефицит. Търсенето става още по-унило през горещите летни месеци, и британското издание The Telegraph се опитва да даде надежда на отчаяните продавачи, давайки шест съвета как да привлекат интерес. Препоръките са валидни и за българския пазар.

1. Изберете правилната агенция за недвижими имоти

Когато избирате агенция за недвижими имоти, заинтересувайте се дали те наистина имат опит с апартаменти от същия клас, ценови диапазон и квартал? Не вреди и да поискате мнението на техни бивши клиенти. В добавка към това, българските брокери съветват – не се съгласявайте да подписвате екслузивни договори – те ограничават шанса ви да сключите сделка.

2. Настоявайте да ви изготвят брошура

Настоявайте агенцията за недвижими имоти да изготви брошура за жилището, което продавате – в нея да са включени цената, квадратурата, и основните характеристики на имота, както и архитектурния план. Добре е да се споменат и няколко думи за квартала – кои са най-близките магазини, училища, паркове.

3. Не забравяйте снимките

Заслужава си да отделите известна сума за добър фотограф, който да изготви качествени снимки на имота. Освен в брошурата, можете да ги публикувате и в интернет.

4. Улеснете огледите

За купувача няма нищо по-дразнещо от това, да намери време да види имота, и да чуе в отговор: „Няма да стане сега...”. Ако брокерската агенция не може по някаква причина да посрещне клиента в желания от него час, поемете нещата в свои ръце. И оставете човека да огледа спокойно, без да се намесвате с коментари – в противен случай може да го настроите скептично.

5. Спечелете агенциите на своя страна

Предложете на агенциите за недвижими имоти стимул, който да ви гарантира, че ще се отнесат с изключително внимание към вашата оферта. Например, предложете им половин процент бонус, ако успеят да договорят сделка до шест седмици.

6. Приведете жилището в изряден вид

Много от продавачите дори не си правят труда да изнесат непотребни вещи и кашони от жилището, когато го пускат в продажба. Това отблъсква купувачите – постарайте се апартаментът да е почистен и да изглежда изрядно още преди първия оглед.

Източник:

ceb.bg, Нина Керемедчиева

ТОП ОФЕРТА

Бизнес имоти

Лукс имоти

Заменя имот

Проекти

Карта на сайта

Експертът съветва

Експертът съветва

Абонамент

Ако искате да сте сигурни, че първи ще получите най-новите публикации от рубриката „Експертът съветва“ можете да се абонирате, като въведете името и имейл адреса си, и натиснете бутона „Абонирай ме“.

Наш партньор


Член на НСНИ

Facebook

Оферти

 

Новини

 


Гласувай за мен в BGTop100.com