English Russian French Italian German Turkish Greek Romanian Hebrew Arabic Chinese
Начало Експертът съветва НСИ: Цените на жилищата паднали с 2,2% за година

НСИ: Цените на жилищата паднали с 2,2% за година

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. PDFПечатЕ-поща

Снимка: НСИ

С 2,2% са паднали пазарните цени на жилищата към третото тримесечие на 2012 г спрямо същия период на 2011 г. Индексът на цените на имотите за периода юли-септември тази година спрямо съответното тримесечие на предходната година е 97,8%, сочат данните на Националния статистически институт (НСИ).

Средното намаление на пазарните цени на жилищата е 0,5% за третото тримесечие на 2012 г. спрямо второто тримесечие. Индексът на пазарните цени на жилищата е 99,5%.

За периода юли, август, септември спрямо предходното тримесечие е регистрирано намаление на цените в 17 от областните градове, като по-значително е в Кюстендил - с 3,5%, Монтана - с 3,4%, и Пазарджик - с 2,7%. В Хасково няма промяна в цените на жилищата.

Средната пазарна цена на жилищата за страната през третото тримесечие на 2012 г. е 881,21 лв./кв. метър. Най-високи са средните цени в София (столица) - 1 447,33 лв./кв. м, следвана от Варна - 1 425,83 лв./кв. м, и Бургас - 1 135,83 лв./кв. метър.

Източник- www.trud.bg

ТОП ОФЕРТА

Бизнес имоти

Лукс имоти

Заменя имот

Проекти

Карта на сайта

Експертът съветва

Експертът съветва

Абонамент

Ако искате да сте сигурни, че първи ще получите най-новите публикации от рубриката „Експертът съветва“ можете да се абонирате, като въведете името и имейл адреса си, и натиснете бутона „Абонирай ме“.

Наш партньор


Член на НСНИ

Facebook

Оферти

 

Новини

 


Гласувай за мен в BGTop100.com