English Russian French Italian German Turkish Greek Romanian Hebrew Arabic Chinese
Начало Експертът съветва „Недоразвитите” имотни пазари

„Недоразвитите” имотни пазари

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. PDFПечатЕ-поща

Средният процент на хората, притежаващи жилищата, в които живеят, в Европа е 56%. Ако този е ключовият показател, по който се определя колко развита е една страна в имотно отношение, то определено България ще е първенец в този сектор. Оказва се, че Германия и Австрия изостават, съответно с 40% и 44%. Над средното равнище са държави като Полша – 69%, Италия, Испания и Люксембург – 68%.

Въпреки относително ниския процент на собственост на жилища от страна на физически лица в Германия и Австрия, това не пречи на местните пазари да се развиват и цените на жилищата да се увеличават. От началото на годината до октомври 2012 г. средната стойност на наемните нива се е увеличила с 6.6%, а при продажбата на жилища от вторичния пазар ръстът е с 9.7%.

За периода 2007-2012 г. средната цена на квадратен метър жилищна площ във Виена се е повишила от 2500 EUR на 3800 EUR. При луксозните имоти стойността може да достигне и 9000 EUR/кв.м. Въпреки това, пазарът в австрийската столица все още не може да се каже, че е прегрял, коментират местни брокери.

Аналогична е ситуацията и във Федералната република. Цената на новопостроените жилища в седемте най-големи германски града се е повишила в рамките на една година с 9%. По данни на един от най-големите германски сайтове за недвижими имоти – immobilienscout, от 2007 г. досега цените на апартаментите в Хамбург са поскъпнали с 42%, в Мюнхен – с 37%, а в Берлин – с 35%.

Източник- fakti.bg

Автор- Милена Богданова

ТОП ОФЕРТА

Бизнес имоти

Лукс имоти

Заменя имот

Проекти

Карта на сайта

Експертът съветва

Експертът съветва

Абонамент

Ако искате да сте сигурни, че първи ще получите най-новите публикации от рубриката „Експертът съветва“ можете да се абонирате, като въведете името и имейл адреса си, и натиснете бутона „Абонирай ме“.

Наш партньор


Член на НСНИ

Facebook

Оферти

 

Новини

 


Гласувай за мен в BGTop100.com