English Russian French Italian German Turkish Greek Romanian Hebrew Arabic Chinese
Начало Експертът съветва Цените на имотите у нас ще останат стабилни през 2013 г.

Цените на имотите у нас ще останат стабилни през 2013 г.

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. PDFПечатЕ-поща

Увеличават се възможностите на българина да купува, смята експерт

Стабилен имотен пазар през първата половина от новата година предвещават експерти. Пред в. "Новинар" зам.-председателят на Националното сдружение "Недвижими имоти" Добромир Ганев съобщи, че не очаква съществени промени в този сектор.

Прогнозите му са, че цените на апартаментите у нас ще "замръзват" до юни. Пазарът ще остане разумен, предвидим и логичен.

В някои райони в големите градове като София, Варна и Пловдив вероятно ще се извършат повече сделки. Възможно е на места цените леко да се покачат, но това ще бъдат единични случаи, категоричен е експертът.

Най-много се пласират жилищните имоти у нас, обясни Ганев. По думите му много хора са отлагали покупката на апартамент, защото са виждали, че цените падат, но вече осъзнават, че няма какво повече да чакат. Поевтиняването през последните няколко години е с около 5%.

Друга тенденция, която зам.-председателят на "Недвижими имоти" очерта е, че се увеличават възможностите на българина да купува. Въпреки това много от новопостроените жилища не са подходящи, тъй като са тесни и некачествени, смята той.

През следващите шест месеца ще остане стабилно и положението в сектора на офис площите у нас. Процентът на незапълнените бизнес терени намалява, уточни Ганев. Причина за това е, че много фирми се изместват от централните градски части към перифериите. По думите на експерта че там цените са разумни и квадратът излиза около 10 евро.

Ваканционните имоти у нас пък са запазена марка на руснаците, въпреки че чуждите вложения остават на нивата от предходните години. През 2012 година големите инвеститори у нас са реализирали имотни сделки за около 100 млн. евро, обясни Добромир Ганев. Вложенията са направени главно от чуждестранни фондове. "Нови играчи обаче няма", смята експертът.

Той заключи, че като цяло от бранша се надяват 2013 година да бъде по-добра от предходната.

Източник:  econ.bg

ТОП ОФЕРТА

Бизнес имоти

Лукс имоти

Заменя имот

Проекти

Карта на сайта

Експертът съветва

Експертът съветва

Абонамент

Ако искате да сте сигурни, че първи ще получите най-новите публикации от рубриката „Експертът съветва“ можете да се абонирате, като въведете името и имейл адреса си, и натиснете бутона „Абонирай ме“.

Наш партньор


Член на НСНИ

Facebook

Оферти

 

Новини

 


Гласувай за мен в BGTop100.com