English Russian French Italian German Turkish Greek Romanian Hebrew Arabic Chinese
Начало Експертът съветва Когато продавате жилище

Когато продавате жилище

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. PDFПечатЕ-поща

Заложете на първото впечатление

Нека да започнем още с вратата- мръсната и грозна врата още в началото ще отблъсне купувача. Само едно освежително боядисване или почистване на входната врата може да се окаже от съществено значение. Запомнете: колкото по-добре изглежда вашият имот, на толкова по-добра цена ще се продаде.  И най-малката подробност е от значение.

Изчистете навсякъде- в хола, в кухнята, в банята.  Ако котката ви, например, е издрала тапетите в коридора, сменете ги в случай че са ви останали от последния ремонт. Постарайте се да няма грозни петна, които се набиват на очи, или други подобни. Тогава човекът, който ще дойде да види апартамента, ще може да види наистина колко е страхотен, а  не колко добре би изглеждал „след малко освежаване“. Нека банята да свети от чистота. Банята е основна част от жилището, хората се лишават и правят преустройства на балкони, кухни и други помещения, но не и на банята. Придайте и малко блясък.

Проверете кранчетата и крушките Бавно процеждащите се капки вода от развалено кранче могат да скъсат нервите на всеки, а ръждясалите мивки са още по-ужасни. Изгорялата крушка води до мрак, който от своя страна скрива всички предимства и качества на стаята, създава потискащо усещане и по този начин я прави да изглежда малка. Не позволявайте тези и други такива проблеми да оставят грешно впечатление в купувача.

Въздействието на светлината Отворете прозореца през деня. Позволете на слънцето и на чистия въздух да влязат вътре! Дръпнете пердетата и купувачът ще може да види колко светъл и приятен е вашият дом. Вечерта осветете навсякъде, запалете всяка лампа във всяка стая, когато показвате жилището си. Светлината добавя цвят и топлина и прави апартамента да изглежда по- уютен и гостоприемен.

Спестете навалицата Потенциалният купувач честа се чувства като нахалник, когато влиза в жилище, където има много хора и има усещането, че пречи- съответно той бърза и предпочита да си тръгне, дори без да е огледал всичко, което го интересува.

Освободете малко пространство Помнете, потенциалните купувачи търсят нещо повече от място за живеене. Те търсят и място, където могат да разположат вещите си. Проверете дали не сте забравили да почистите и освободите килера или мазето от излишните неща. Подредете вградения гардероб. Колкото по- добре е подреден той, толкова по- голям изглежда. Точно сега е времето да сложите в един кашон онези непотребни дрехи и да ги подарите на някой нуждаещ се.

Мислете за безопасността Самите ние, ако сме живели дълго на едно място и после продаваме това жилище, понякога не отдаваме значение на захвърлените предмети, които са се превърнали в „част от пейзажа“- ролковите кънки на детето в някой ъгъл, хлъзгави повърхности, ниско увиснали лампи, дълги размотани кабели и т.н. Направете вашия имот безопасно място за незапознатите с обстановката посетители.

Доверете се на опита Когато потенциалният купувач започне да говори за цена, условия и други теми около сделката, оставете вашия брокер професионалист да говори за това. Дори да ви се струва, че знаете повече от него, не забравяйте все пак, че той с това си изкарва хляба. Защото това са деликатни теми и някое малко недоразумение или неправилно разбрана дума може да провали бъдещата сделка.

Източник- в-к Ало-Стара Загора

ТОП ОФЕРТА

Бизнес имоти

Лукс имоти

Заменя имот

Проекти

Карта на сайта

Експертът съветва

Експертът съветва

Абонамент

Ако искате да сте сигурни, че първи ще получите най-новите публикации от рубриката „Експертът съветва“ можете да се абонирате, като въведете името и имейл адреса си, и натиснете бутона „Абонирай ме“.

Наш партньор


Член на НСНИ

Facebook

Оферти

 

Новини

 


Гласувай за мен в BGTop100.com