English Russian French Italian German Turkish Greek Romanian Hebrew Arabic Chinese
Начало Експертът съветва Повече работа за наемодателите

Повече работа за наемодателите

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. PDFПечатЕ-поща

Да отдаваш под наем имот в днешно време е професия. Освен, че трудно се намира наемател, след като намерите такъв (физическо лице), ще трябва вече да подавате данъчна декларация за получените по този начин доходи не един, а три пъти годишно. Сроковете за подаване са до един месец след всяко тримесечие, с изключение на последното. Така на практика, наемодателите ще трябва да подават декларации за получените суми през първо, второ и трето тримесечие, съответно през април, юли и октомври. „За ІV-то тримесечие, данък не се дължи и съответно декларация не се подава”, съобщават от НАП.

По отношение на физически лица, които са отдали имотите си на фирми, промяна няма. Те трябва да декларират придобитите от тази дейност доходи до април 2014 г. Друга промяна, гласи че от тази година фирмите, които се помещават в офиси, собственост на физически лица, няма да издават служебни бележки за изплатения доход на собствениците на наетия имот. Служебна бележка ще се издава веднъж годишно със сумата, която наемодателят е получил за цялата година. Фирмите-наематели също така ще внасят не всеки месец, а на три месеца удържания авансово данък. „За последното тримесечие на 2013 г. платците на дохода не следва да удържат и внасят авансово данъка”, уточняват от НАП.

Източник - http://fakti.bg

ТОП ОФЕРТА

Бизнес имоти

Лукс имоти

Заменя имот

Проекти

Карта на сайта

Експертът съветва

Експертът съветва

Абонамент

Ако искате да сте сигурни, че първи ще получите най-новите публикации от рубриката „Експертът съветва“ можете да се абонирате, като въведете името и имейл адреса си, и натиснете бутона „Абонирай ме“.

Наш партньор


Член на НСНИ

Facebook

Оферти

 

Новини

 


Гласувай за мен в BGTop100.com