English Russian French Italian German Turkish Greek Romanian Hebrew Arabic Chinese
Начало Експертът съветва Често срещаните грешки при покупка на имот

Често срещаните грешки при покупка на имот

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. PDFПечатЕ-поща

За повечето хора покупката на жилище ще е най-голямата покупка, която ще направят през живота си. Именно поради тази причина трябва много да се внимава, за да не се допусне сериозна грешка, която да доведе до значителни финансови загуби. Ето някои грешки, които много купувачи на недвижими имоти допускат и които трябва да избягвате, според изданието Business Insider.

1. Неправилен подбор на агент по недвижими имоти

Това, че някой ваш познат от гимназията или университета е агент по недвижими имоти в свободното си време не означава, че е правилният избор за вас. Добре е да наемете професионален агент, който си изкарва прехраната с това и е от водеща агенция, за която сте чували добри отзиви. Ако имате предпочитания за определен регион или квартал, е добре да наемете агент, който познава квартала и има добри позиции в него. Агентът трябва да е изключително гъвкав и комуникативен, защото често добрите оферти изчезват бързо от пазара.

2. Избирате имот преди да сте одобрен за кредит Това е една от най-често срещаните грешки на купувачите. Преди да вземат решение за покупка, купувачите трябва да са си подсигурили отпускането на кредит или най-малкото да са получили предварително одобрение от банката. Тегленето на заем е дълъг и сложен процес и изисква подготвянето на много документи, което може да отнеме технологично време. Често купувачите изпускат много добри оферти заради това, че не са подготвили предварително парите.

3. Пазарувате в границите на максимално одобрения кредит Често хората имат склонност да търсят имот в горната граница на кредита, за който са получили предварително одобрение. Така те купуват апартаменти, които превишават значително техните нужди. Добре е да съобразите, че като собственик на имот ще имате допълнителни разходи като данъци, разходи за поддръжка и др., които не бихте имали като наемател.

4. Следвате чужди съвети Често родители и близки ще се опитат да ви дават съвети при покупката на имот. Те обаче най-вероятно нямат достатъчно наблюдения и реална преценка за пазара на имоти в избрания от вас район. Затова внимавайте със съветите, които получавате и преценявайте доколко те са адекватни.

5. Прескачате инспекцията Инспекцията на потенциалния за покупка имот може да разкрие редица бъдещи проблеми. И макар тя да забавя процеса на покупката, отказът на подобна процедура от продавача може да е сериозен сигнал, че нещо се крие.

6. Влюбвате се в имота Някои купувачи имат склонност да харесат имот в такава степен, че да са готови на всичко, за да го придобият. Така те губят възможност да преговарят за цената или остават „слепи“ за някои проблеми. Не трябва да забравяте, че пазарът е конкурентен и ще намерите и други имоти, които да отговарят на вашите изисквания.

Източник: http://profit.bg/

ТОП ОФЕРТА

Бизнес имоти

Лукс имоти

Заменя имот

Проекти

Карта на сайта

Експертът съветва

Експертът съветва

Абонамент

Ако искате да сте сигурни, че първи ще получите най-новите публикации от рубриката „Експертът съветва“ можете да се абонирате, като въведете името и имейл адреса си, и натиснете бутона „Абонирай ме“.

Наш партньор


Член на НСНИ

Facebook

Оферти

 

Новини

 


Гласувай за мен в BGTop100.com