English Russian French Italian German Turkish Greek Romanian Hebrew Arabic Chinese
Начало Експертът съветва Отпада категоризацията на заведенията

Отпада категоризацията на заведенията

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. PDFПечатЕ-поща


От 2015 година да отпадне изискването за категоризация на самостоятелните заведения за хранене и развлечения. Това предвиждат промените в Закона за туризма, които парламентът прие на първо четене. Измененията са внесени от Министерския съвет. С тях се облекчава режимът за регистриране на туроператори и туристически агенти.
В закона се създава нов раздел, свързан с организирания детски и ученически отдих и туризъм. Предлага се и описване на правила, свързани с изграждането и експлоатацията на басейни и водни атракциони в туризма, в две нови наредби.
Ново изменение се предвижда и в стандартите за храните, което ще даде възможност продуктите, произведени от български суровини, да бъдат маркирани със специален знак. Това съобщи по време на парламентарния контрол вицепремиерът Даниела Бобева. Новата маркировка ще показва недвусмислено, че всички съставки на стоката са български. Вицепремиерът посочи, че при второто четене на промените в Закона за защита на конкуренцията, който засяга търговските вериги, формулировките ще бъдат омекотени. До това намерение се е стигнало след консултации между правителството, участниците на пазара и след доклад от Световната банка, проведени след внасянето на правителствения законопроект в Народното събрание. Терминът „силна позиция при договаряне“ ще замени първоначално предложеното название „значителна пазарна сила“, а нелоялните търговски практики ще бъдат ограничени до шест.
Депутатите приеха окончателно и решение за емитиране на заем от 3 млрд. лева.

Източник- stroitelstvoimoti.com

ТОП ОФЕРТА

Бизнес имоти

Лукс имоти

Заменя имот

Проекти

Карта на сайта

Експертът съветва

Експертът съветва

Абонамент

Ако искате да сте сигурни, че първи ще получите най-новите публикации от рубриката „Експертът съветва“ можете да се абонирате, като въведете името и имейл адреса си, и натиснете бутона „Абонирай ме“.

Наш партньор


Член на НСНИ

Facebook

Оферти

 

Новини

 


Гласувай за мен в BGTop100.com