English Russian French Italian German Turkish Greek Romanian Hebrew Arabic Chinese
Начало Експертът съветва Критерии за определяне на изкупна цена на земеделска земя

Критерии за определяне на изкупна цена на земеделска земя

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. PDFПечатЕ-поща

Изкупуването на земеделска земя се определя от:

-          Дали земята е обработваема или необработваема.

-          Категория на земята- категориите на земята са от I-ва до Xта категория. Колкото е по-ниска категорията, толкова земята е по-добра и по-скъпа. Категорията на земята е определена според възможността за отглеждане  на различни видове растителни култури, бонитета/условен показател за продуктивността на почвата/, според вида на почвата, климатичните условия в района, релефа и др.. Най-разпространени плодородни земи в България са от 3-та до 5-та категория.

-          НТП /начина на трайно ползване/ на земята – например- нива, овощна градина, лозе, ливада, пасище, оризище, изоставена орна земя и др.

-          Имате ли сключен аренден договор- добре е да не е дългогодишен и да е упомената рента във вид на кг, % /процент/ от продукцията.

-          Големина на нивата/декари/ на едно място- по-големите ниви по-бързо намират своите купувачи на най-добри цени

-          Брой наследници и всички ли сте съгласни да продавате.

Цената на земеделската земя в различните области на България е различна. За да определим покупна цена за Вашата земя от реален купувач е необходимо да ни предоставите номер на имота/може да го откриете в документа за собственост/, както и да ни информирате в землището на кое населено място е земята Ви.

Ако желаете да получите консултация от специализиран брокер–консултант за ориентировъчната цена на Вашата земя, може да се обадите на тел. 0887/704 134, 042/60 46 68 в Отдел „Земеделски земи“ на Дедов имоти. Ориентировъчната цена ще Ви даде представа на каква цена бихте продали земята.

Услугата консултация за цена е напълно безплатна и не е обвързана с продажба на имот!

Автор: Евгения Русева- брокер-консултант земеделски земи
Отдел"Земеделски земи"- Дедов имоти
гр. Стара Загора
бул."Цар Симеон Велики"162,ет.1
тел.0887/704 134, 042/60 46 68
ТОП ОФЕРТА

Бизнес имоти

Лукс имоти

Заменя имот

Проекти

Карта на сайта

Експертът съветва

Експертът съветва

Абонамент

Ако искате да сте сигурни, че първи ще получите най-новите публикации от рубриката „Експертът съветва“ можете да се абонирате, като въведете името и имейл адреса си, и натиснете бутона „Абонирай ме“.

Наш партньор


Член на НСНИ

Facebook

Оферти

 

Новини

 


Гласувай за мен в BGTop100.com