English Russian French Italian German Turkish Greek Romanian Hebrew Arabic Chinese
Начало Експертът съветва Стара Загора може да се превърне в международен карго център

Стара Загора може да се превърне в международен карго център

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. PDFПечатЕ-поща

Стара Загора може да се превърне в международен карго център.

Огнян Георгиев- лицензиран брокер индустриални имоти

Стара Загора може и има перспективи в развитието на сектора на логистиката.
Географското разположение на града е в основата на идеята старозагорското летище да се преобразува в международен авиационен и карго център, свързващ Азия с Европа. Локацията на летище Стара Загора позволява придвижване за три часа със самолет и 24 часа с автомобил до всички дестинации в Европа; намира се на по- малко от 5 км от основните жп и магистрални пътища (които са и европейски коридори).

В  планът  за индустриално развитие на град Стара Загора до 2020 година е заложено реализирането на 240 проекта за над 782 млн. лв. до 2020 г. За сравнение - от градовете във второ ниво (Плевен, Велико Търново, Русе, Варна, Бургас, Пловдив, Благоевград, Стара Загора) единствено планът на Пловдив предвижда по-големи инвестиции за над 1.35 млрд. лв. В тази връзка активизирането в логистичния сектор следва да се отбележи, както от страна на наши, така и на чуждестранни инвеститори.

Определена перспектива има и в предлагането и подготовката на подходящи терени за строителство около и извън зоната на летището и това ще търпи развитие и ще допринесе в осъществяването на такива проекти.

Автор: Лицензиран брокер: Огнян Георгиев.ТОП ОФЕРТА

Бизнес имоти

Лукс имоти

Заменя имот

Проекти

Карта на сайта

Експертът съветва

Експертът съветва

Абонамент

Ако искате да сте сигурни, че първи ще получите най-новите публикации от рубриката „Експертът съветва“ можете да се абонирате, като въведете името и имейл адреса си, и натиснете бутона „Абонирай ме“.

Наш партньор


Член на НСНИ

Facebook

Оферти

 

Новини

 


Гласувай за мен в BGTop100.com