English Russian French Italian German Turkish Greek Romanian Hebrew Arabic Chinese
Начало Експертът съветва Търсенето на индустриални и складови площи остава стабилно

Търсенето на индустриални и складови площи остава стабилно

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. PDFПечатЕ-поща

Търсенето на индустриални и складови площи остава стабилно

Огнян Георгиев- лицензиран брокер

В района на Старозагорска област търсенето и текущите логистични запитвания за наемане на складови площи остава стабилно.

През 2015 г. агенция за недвижими имоти „ДЕДОВ ИМОТИ “ реализира сделки с отдаване под наем на площи в размер на  6 500 кв.м., което ни отрежда на едно от челните места в платформата БГ склад, където сме  партньори за област Стара Загора.

„ДЕДОВ ИМОТИ “  е водеща компания в сектора на индустриални и складови площи в областта. Ние предлагаме над 200 оферти за наеми и продажби в сектора и над 100 за продажби на логистични площи.

Анализирайки търсенето и предлагането в сектора отчитаме  нуждата от качествени свободни площи на пазара от клас : А, В, С или тяхното ограничено предлагане.  Липсват големи и качествени проекти за изграждане на логистични бази.  Това естествено води до поскъпване на  наемните цени, които за такива в областта достигат до 2-3 евро/кв.м., а нормално за старите складови площи – от 2,50 до 4 лв/ кв.м.

Прави впечатление, че собствениците на стари производствени и складови бази не полагат усилия за модернизиране и привеждане в по-горен клас.

Освен активизирането в логистичния сектор определено отбелязва ръст и търсенето на производствени площи от страна на чуждестранни инвеститори. Те проявяват значителен интерес към България като дестинация за развиване и пренасочване на бизнеса им тук.

В тази връзка предлагането и подготовката на терени за строителство ще търпи развитие и ще допринесе за осъществяване на такива нови, модерни и полезни проекти.

Автор: Лицензиран брокер Огнян Георгиев, „ДЕДОВ ИМОТИ“

ТОП ОФЕРТА

Бизнес имоти

Лукс имоти

Заменя имот

Проекти

Карта на сайта

Експертът съветва

Експертът съветва

Абонамент

Ако искате да сте сигурни, че първи ще получите най-новите публикации от рубриката „Експертът съветва“ можете да се абонирате, като въведете името и имейл адреса си, и натиснете бутона „Абонирай ме“.

Наш партньор


Член на НСНИ

Facebook

Оферти

 

Новини

 


Гласувай за мен в BGTop100.com