English Russian French Italian German Turkish Greek Romanian Hebrew Arabic Chinese
Начало Експертът съветва Умерен оптимизъм на пазара на имоти у нас

Умерен оптимизъм на пазара на имоти у нас

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. PDFПечатЕ-поща

Пазарът ще става все по-атрактивен за българските и чуждите инвеститори през следващата година, прогнозират от УниКредит Булбанк

Пазарът на недвижими имоти ще става все по-атрактивен за българските и чуждите инвеститори през 2016 г. Това каза Мая Алексова, директор Финансиране в Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране в УниКредит Булбанк по време на конференцията за инвестиционни проекти и пазар на недвижими имоти BalREc. Тя обясни още, че настроенията на пазара могат да бъдат определени като умерен оптимизъм.

„Имаме достатъчно предпоставки да смятаме, че следващата година ще видим нови и качествени проекти при офисните и логистичните площи, както и при жилищните имоти“, прогнозира Мая Алексова, цитирана от пресцентъра на банката.

Според анализаторите на банката фактори за това са макроикономическата среда, очакванията за ръст на БВП през 2016 г. и намаляването на безработицата, които повишават търсенето на добри проекти. Допълнителен стимул за пазара ще дойде и от възстановяването на потребителските разходи и инвестициите през 2016 г. благодарение на няколко основни фактора. Сред тях са задържане на ниските цени на горивата, висок процент на усвояване на средства от европейските фондове и ролята на износа за българската икономика.

„Анализите показват, че близо две трети от новооткритите работни места са в едни от най-високоплатените сектори в България – изнесените услуги в сферата на ИТ, комуникации и бизнес услуги. Това ясно очертава тенденцията, че ще продължат да бъдат търсени подходящи офис площи за потребностите на бизнеса“, коментира още Мая Алексова по време на конференцията.

Според нея обаче участниците на пазара трябва да се стремят към устойчиво развитие, тъй като именно това е урокът, който би трябвало всички да са научили от периода 2007-2008 г.

И през следващата година банките ще подкрепят добри проекти с разработен бизнес план. Но освен това фактори за взимане на решение за финансиране на конкретен проект ще бъде финансовата стабилност на инвеститора и достатъчно ниво на собствен капитал за устойчивото развитие на проектите.

Източник: investor.bg

ТОП ОФЕРТА

Бизнес имоти

Лукс имоти

Заменя имот

Проекти

Карта на сайта

Експертът съветва

Експертът съветва

Абонамент

Ако искате да сте сигурни, че първи ще получите най-новите публикации от рубриката „Експертът съветва“ можете да се абонирате, като въведете името и имейл адреса си, и натиснете бутона „Абонирай ме“.

Наш партньор


Член на НСНИ

Facebook

Оферти

 

Новини

 


Гласувай за мен в BGTop100.com