English Russian French Italian German Turkish Greek Romanian Hebrew Arabic Chinese
Начало Експертът съветва Защо ми е нужен брокер?

Защо ми е нужен брокер?

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. PDFПечатЕ-поща

Защо ми е нужен брокер?

Много хора поставят под въпрос ползването на професионален посредник при подготовката на сделка с имот. Има и такива, които нямат доверие, че някой би защитавал интереса им по начина, по който те биха го направили. Каквито и да са причините, довели Ви до съприкосновение с имотния пазар, бързо ще се уверите, че той функционира съобразно свои собствени закони и по свои строги правила. Всяко незнание или забавяне би могло да Ви коства голяма сума пари или много нерви, или и двете заедно!

Ключова роля и до известна степен регулатор на този пазар се явява именно брокерът! Със своите знания, опит и търговски умения, брокерът е човекът, който безпрепятствено ще Ви преведе през бурното море на имотния пазар и ще се погрижи да получите максимум дивиденти от сделката си!

  1. Информация!

Това е най-важното и най-сериозното преимущество на брокера! Посредникът борави с огромно количество информация. И ако си мислите, че тя се изчерпва с 5-6 апартамента, които Ви е завел да видите, дълбоко грешите. Търсенията на клиентите са много разнолики – един търси двустаен апартамент, друг иска жилище с 3 спални, третият има строго определен район, в който държи да е бъдещото му жилище, четвърти не иска на висок етаж, пети не иска на нисък…Брокерът трябва да има винаги пълен „магазин“ със стока, за да отговори на търсенията на клиента си по най-добрия начин. А жилищата, макар и заемащи голям дял, съвсем не изчерпват имотите, с които борави пазара – магазини, складове, та даже и заводи, луксозни имоти, бюджетни имоти, различен вид строителство (монолит, панел, ново строителство, старо..), апартаменти, градски парцели, селски имоти, къща в града, къща на село. А брокерът освен пълна информация за имотите, с които работи има изчерпателна информация за района, в който се намират, за цената, на която биха се реализирали, знае от къде какви документи трябва да се извадят при подготовка на сделката и т.н.

2.Опит!

Ако за Вас тази сделка е първата или втората в живота Ви, брокерът разчита на опита от десетки, даже стотици сделки зад гърба си. Изхождайки от опитността на всички различни ситуации, в които е попадал, брокерът се научава да изпипва подробностите на една сделка в детайли, така че да не остане спорен момент, който да не е изчистен. Работата на брокера е доста деликатна. Негова отговорност и цел е и двете страни да бъдат доволни от параметрите на сделката. Един опитен брокер би успял да защити интереса Ви и да постигне много по-добри условия за Вас, отколкото ако Вие се нагърбите с тежката задача да участвате в преговорите сами. Брокерът знае докъде и колко може да настоява по определени параметри без да застрашава сигурността на сделката!

3.Обективност!

Обективното мнение на Вашия брокер е един от най-ценните съвети, които ще получите от него! Колкото и да е подготвен един купувач/продавач с информация за нивата на имотния пазар, няма как знанията му да са повече от тези на брокер, прекарал години на това поле. Посредникът прави оценка на имота Ви спрямо нивата, на които пазара в момента позволява да бъде реализиран. За Вас жилището Ви може да е много скъпо поради сантимента, който неизменно Ви свързва с него, но брокерът дава експертната си оценка на база степента на завършеност/ремонт/поддържаност на жилището Ви, като взема под внимание и още много други фактори - типа строителство, етаж, район, инфраструктура и др.

4.Познаване на правната уредба!

Поради спецификата на работата си и неизменната обвързаност с документация, брокерите бързо се запознават с правната уредба на страната ни. Всяка сделка е съпътствана от изваждането на един сериозен набор от документи и липсата или некоректността дори и на един от тях могат да компрометират цялата сделка. Посредникът знае какви документи Ви трябват, кой документ от коя инстанция се вади, срокове, цени, валидност и т.н. Брокерите много често работят в тясно сътрудничество с юристи и се допитват до тяхното мнение за всеки по-специфичен казус. Тази по принцип скъпо струваща консултация всъщност идва като бонус за Вас ако работите с агенция!

5.Дискретност!

Има случаи, в които една или и двете страни държат особено много сделката да не се афишира публично. Това важи до голяма степен за особено големите сделки или сделките с ключови имоти. В такива моменти работата с посредник е повече от препоръчителна! Когато сделката Ви е движена  от брокер, Вие имате възможност да запазите пълна конфиденциалност. Изцяло ще контролирате процеса, ще бъдете в течение на всичко, което се случва, но можете да запазите информацията далеч от любопитни очи и уши. А много често това е разковничето на успешната сделка!…

6.Подходяща реклама!

Брокерите си имат начини да рекламират имот по най-добрия начин. Повечето хора, които не работят с агенции смятат, че публикуването на обява в популярен сайт за имоти е онова, което ще им доведе клиенти…Но грешат! Посредниците имат изградена своя огромна мрежа от контакти. В момента, в който получат заданието да реализират имот, те вече имат идея на кого и как ще го презентират! Те комуникират с един широк кръг от хора, които търсят имоти за инвестиция, за започване или развиване на бизнес, хора с разнородни занимания, професии  и различно финансово положение. Има ли смисъл луксозен имот на цена 500 000 евро (и нагоре) да бъде обявен в интернет, обявата да събере хиляди посещения и съответно нито едно обаждане с проявен интерес, като може да бъде продаден с едно-единствено телефонно обаждане на правилния човек!

И ако гореизброените 6 важни причини не са Ви убедили, че най-доброто, което можете да направите за себе си и имота си е да го поверите  в ръцете на опитен посредник, заповядайте в нашия офис, за да се запознаете с брокерите ни! Млади, енергични и амбициозни, те работят целеустремено, коректно, бързо и дискретно! Уверете се сами!

Офисът на агенция „Дедов имоти“ се намира на адрес: гр.Стара Загора, бул.“Цар Симеон Велики“ 162. Очакваме Ви!

Автор: Лиляна Бончева

ТОП ОФЕРТА

Бизнес имоти

Лукс имоти

Заменя имот

Проекти

Карта на сайта

Експертът съветва

Експертът съветва

Абонамент

Ако искате да сте сигурни, че първи ще получите най-новите публикации от рубриката „Експертът съветва“ можете да се абонирате, като въведете името и имейл адреса си, и натиснете бутона „Абонирай ме“.

Наш партньор


Член на НСНИ

Facebook

Оферти

 

Новини

 


Гласувай за мен в BGTop100.com